Mart, 2025

Güvenilir medikal portalınız.

Mantar Zehirlenmesi Belirtileri, Tanı...

Mantar Zehirlenmesi   Mantar Zehirlenmesi, mantar tüketimi sonrası meydana gelen, çeşitli klinik belirtilerle kendini gösteren...

Dış Kulak İltihabı Yaz...

Yaz Aylarının Kabusu: Dış Kulak Yolu İltihabı Yaz ayların adım atmamızla birlikte tatil planlarımız...

Yazın Sağlıklı Beslenmek İçin...

Yazın Sağlıklı Beslenmek İçin Neler Yapılmalıdır? Beslenme yaz kış fark etmeksizin sağlık için yılın...

İdrar yolu enfeksiyonu ve...

İdrar yolu enfeksiyonu bulguları ve tedavisi Bu makalede gençlerde ve yetişkinlerde idrar yolları enfeksiyonu...
Ana SayfaAile ve Toplum SağlığıSağlık Yönünden Şişmanlık

Sağlık Yönünden Şişmanlık

Şişmanlık
Şişmanlık

Kişilerin genel sağlık durumlarının iyi olması açısından fazla kilolara sahip olmamaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra çok zayıflık durumu da insan sağlığında önemli sorunlar yaratabilmekte. Fakat ikisi arasında bir seçim yapılacak olursa zayıf olmak şişman olmaktan her zaman daha iyidir.

Kilo alma yada kilolu olma problemlerinin önüne geçebilmek için belli başlı bazı kurallar vardır ve buna uymaya dikkat edilmelidir. Nedir peki bu kurallar?

Beslenmenizde düzene dikkat edin. Yemek saatlerinizi hergün aynı saatlerde yapmaya özen gösterin. Böylece sindirim sisteminiz bu saatlerin dışında yeme ihtiyacı duymayacak ve yemek saatlerini alıştırdığınız gibi bekleyecektir.

Kahvaltılarınızı aksatmamaya dikkat edin. Uzun süre duyulan açlıklar sonucu insan tıkınma şeklinde yeme ihtiyacı duyar ve böylece gerekenden besin miktarı vücuda girer ve sindirim hızınızın üstünde bir performans beklemiş olursunuz. Bünyenizde bunu karşılayamaz. Bunların dşında zayıflamak için size verebileceğimiz diğer tavsiyeleri ise şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Birşeylerle meşgul olurken atıştırma yapma alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz.
  • Yemeğe başlamadan önce mutlak suretle bir bardak su için. Bu su midenizde bir yer kaplayacak ve fazla besin girmesine ihtiyac duymayacaksınız.
  • Lokmalarınızı yavaş bir şekilde çiğneyin
  • Günde en az 15 dakika spor yapın
  • Tabak seçiminizi büyük tabaklar yerine küçük tabaklardan yana kullanın.
  • Yemeniz bittikten hemen sonra dişlerinizi fırçalayın. İnsanlar diş fırçalamaya karşı tembel bir yapıya sahip oldukları için ara atıştırmalardan bu sebepten dolayı uzak duracaktır.
  • Her hafta bir kez mutlaka tartılın. Böylece kendinizle psikolojik bir savaşta başlatmış olacaksınız.
  • Stressiz bir yaşama kendinizi alıştırmaya çalışın, kendinizle psikolojik savaşların içine girmekten kaçının.
  • En önemlisi de yemek yemenin bir zevk olduğu düşüncesinin aklınızdan silip atın
  • Davetlere aç bir şekilde gitmeyin
  • Alkol alışkanlığınızdan vazgeçin
  • İçecekleri şekersiz kullanmayı alışkanlık edinin
  • Tok karna yatmayın
  • Ara öğünlerde salata tüketin
  • Günde en az 1,5 litre su tüketin
  • Gündelik hayatınızda kullandığınız vasıtaları ya ulaşacağınız yere uzak bir mesafeye park edin, toplu taşıma kullanıyorsanız bir durak önce inip yürüyün.

Aşağıdaki kategorileri inceleyerek obezite, aşırı kilo alımı, diyet ve zayıflama ve obezetinin insan sağlığına olan etkilerini diğer makalelerimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İleri Yaşlarda Ortaya Çıkan Göz Hastalıkları ve Tedavileri

Yaşlandıkça bedenlerimiz sayısız değişikliğe uğrar. Bu süreçte görme sorunları, günlük yaşamı etkileyecek kadar önemli hale gelene kadar sıklıkla fark edilmeden yavaş yavaş ortaya çıkabilir....

Ayağa Çivi Batınca Ne Yapmalı?

Dikkatsiz atılan adımlar sonucu yaşanabilecek en tehlikeli kazalardan biri de ayağa çivi batmasıdır. Çivi batması durumunda akla ilk gelen tetanozdur. Tetanoz olma endişesi taşıyan...

Akut Tonsillit Bulguları, Tanı ve Tedavisi

Akut Tonsillit     Tonsilit bademciklerde görülen enfeksiyon veya inflamasyondur. Bademcikler dilin üzerine ve arkasında, boğazın iki kenarındaki lenf dokularının bir öğesidir. Bunlar vücudun enfeksiyonla mücadelesine yardımcı...