Eylül, 2024

Güvenilir medikal portalınız.

Mantar Zehirlenmesi Belirtileri, Tanı...

Mantar Zehirlenmesi   Mantar Zehirlenmesi, mantar tüketimi sonrası meydana gelen, çeşitli klinik belirtilerle kendini gösteren...

Dış Kulak İltihabı Yaz...

Yaz Aylarının Kabusu: Dış Kulak Yolu İltihabı Yaz ayların adım atmamızla birlikte tatil planlarımız...

Yazın Sağlıklı Beslenmek İçin...

Yazın Sağlıklı Beslenmek İçin Neler Yapılmalıdır? Beslenme yaz kış fark etmeksizin sağlık için yılın...

İdrar yolu enfeksiyonu ve...

İdrar yolu enfeksiyonu bulguları ve tedavisi Bu makalede gençlerde ve yetişkinlerde idrar yolları enfeksiyonu...
Ana SayfaKADINGebelikTahmini Doğum Tarihi Hesaplama Aracı

Tahmini Doğum Tarihi Hesaplama Aracı

TAHMİNİ DOĞUM TARİHİ HESAPLAMA ARACI

  1. En son adetinizin başladığı tarihi girin (bittiği tarihi değil):
  2. günlük hamilesiniz

Yukarıdaki tahmini doğum tarihi hesaplaması, son adet tarihi baz alınarak hesaplanmakla birlikte adet düzensizliklerinden ve siklusun 28 günde 1 olup olmamasından etkilenebilmektedir.  Bebeklerin sadece %4’ü tam olarak hesaplanan tarihte doğmaktadır. Çoğu bebek yaklaşık 37-41 hafta arasında doğar. Kadın doğum uzmanınız, Ultrasonografik incelemerle size en doğru bilgiyi aktaracaktır. Yukarıdaki hesaplama fikir edinmeniz açısından düzenlenmiştir. Tahmini doğum zamanını hesaplamak için son adet tarihinizi ilgili kutucuklara giriniz.

Kaç haftalık hamile olduğumu nasıl anlarım?

 

Genel olarak döllenme hamileliğin ilk günü sayılsa da doğum yapılacak tarih bu günden itibaren hesaplanmaz. Bunun nedeni yumurta üretiminin ve döllenmenin tam olarak hangi gün gerçekleştiğinin bilinmemesidir.

Son adet kanamanızın hangi gün başladığını tahmin etmeye çalışın. Son adet kanamanızın başladığı günü biliyorsanız bebeğin yüksek olasılıkla doğacağı tahmini doğum tarihini hesaplayarak bulabilirsiniz. Sağlık görevlisi de doğum yapacağınız tarihi aynı yöntemle belirlemeye çalışacaktır.

Hamilelik yaklaşık 9 ay ve 7-10 gün, yani 40 hafta sürmektedir. Son adet kanamanızın başlangıç gününe bu süreyi eklediğinizde bebeğinizin muhtemel doğum tarihini hesaplayabilirsiniz.

Hamileliğinizi cinsel ilişki tarihinden itibaren veya yumurta üretiminin yaklaşık olarak gerçekleştiği tarihten itibaren hesaplarsanız bu adet kanamanızdan yaklaşık iki hafta sonrasına tekabül eder.

Adet başlangıcımı bilmiyorsam veya adet düzensizliğim varsa ne yapmalıyım?

 

Tahmini doğum tarihinin en doğru şekilde hesaplanması için adetinizin düzenli olması ve adet kanamasının her 28 günde 1 gerçekleşmesi gerekir. Ancak adet düzensizliği varsa son adet kanaması başlangıç tarihini bilemeyebilirsiniz. Ayrıca kanamanın süresi değişiyorsa son adet kanaması başlangıç tarihine güvenemeyebilirsiniz. Endişelenmeyin. İlk ultrason taramasında bebeğinizin yaklaşık doğum tarihi daha doğru bir şekilde hesaplanabilecektir. Bunun için bebeğin başından ayaklarına kadar uzunluğu ölçülür. Buna baş-popo uzunluğu adı verilir. Bu tarama 10-13 hafta + 6 gün sonrasında gerçekleştirilir.

Dört haftalık olana kadar hamile sayılmamamın nedeni nedir?

 

Son adet kanamasının başlangıç tarihinden itibaren iki hafta içerisinde hamile değilsinizdir. Hamilelik haftası son adet kanaması başlangıç tarihinden hesaplansa da o tarihten itibaren 2 hafta içinde yumurtlama gerçekleşmeyeceğinden hamilelik başlangıcı olamaz. Bu nedenle hamilelik yaklaşık dördüncü haftada, adet kanamasının başlamaması ile anlaşılır.

Hamilelik 9 ay mı yoksa 10 ay mıdır?

 

Nasıl saydığınıza göre değişir. Çoğu kişi doğum tarihini son adet kanamasından itibaren 40 hafta sayarak bulmaya çalışır. Yumurtlama tarihinden itibaren sayıldığında ise 9 ay + 10 gün olarak hesaplanmış olur.

Bebeğin hesapladığım tarihte doğacak mı?

 

Hesaplanan doğum tarihi tahmini bir tarihtir. Bebeklerin yalnızca %4’ü tam olarak hesaplanan tarihte doğmaktadır. Çoğu bebek yaklaşık 37-41 hafta arasında doğar. Doğum çoğunlukla tahmin edilen tarihin bir hafta öncesinde veya sonrasında gerçekleşir. Bu nedenle tam olarak hesapladığınız günde doğum yapma olasılığı düşüktür.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Ortodontist Nasıl Seçilir?

Ortodonti, dişlerin ve çenelerin düzgün hizalandığı ve uyumlu bir yapıya sahip olduğu bir diş hekimliği dalıdır. Bu alanda uzmanlaşmış olan diş hekimlerine ortodontist denir....

Ayağa Çivi Batınca Ne Yapmalı?

Dikkatsiz atılan adımlar sonucu yaşanabilecek en tehlikeli kazalardan biri de ayağa çivi batmasıdır. Çivi batması durumunda akla ilk gelen tetanozdur. Tetanoz olma endişesi taşıyan...

Akut Tonsillit Bulguları, Tanı ve Tedavisi

Akut Tonsillit     Tonsilit bademciklerde görülen enfeksiyon veya inflamasyondur. Bademcikler dilin üzerine ve arkasında, boğazın iki kenarındaki lenf dokularının bir öğesidir. Bunlar vücudun enfeksiyonla mücadelesine yardımcı...