Ana Sayfa Çocuk Hastalıkları (Pediatri) 0-12 Ay Akşamları ağlayan bebekle başa çıkmak

Akşamları ağlayan bebekle başa çıkmak

0

Hamileliğinizi çevrenize duyurduğunuz andan itibaren herkes bebekler bebeklerle ilgili güzel deneyimlerini sizinle paylaşmaya başlar. Ancak çoğunlukla bebeklerin akşamları saatlerce ağladığından hiçkimse bahsetmez. Bu ağlamalar sırasında onu sakinleştirmek için yaptığınız herşey bebeğinizin biraz daha ağlamasına neden olacaktır ve bu bazen uzun saatler sürebilir.

Bebeğinizin ağlamasını dinlemek kötü bir deneyimdir. Bebek ağlaması kulağa pek hoş gelmez, özellikle bu sizin bebeğinizse dayanması oldukça zordur. Panik, stres ve hatta çaresizlik buna eşlik eder. Aşağıda bebeklerin uzun süren akşam ağlamalarıyla başa çıkmanın yolları verilmiştir:

Hazırlıklı Olun

Bebeğiniz akşamları ağlayacak, buna hazırlıklı olun. Bu ağlama saatlerinin en azından birkaç hafta boyunca hayatınızın bir parçası olacağını kabullenin. Her gün “bugün belki ağlamaz” ümidiyle hiçbirşey yapmadan beklemeniz bir işe yaramayacaktır. Ağlama saatleri hayatınızda kısa bir dönemi kaplayacak ve bir süre sonra ortadan kaybolacaktır.

Sizin Bir Hatanız Olmadığını Unutmayın

Ağlama saatleriyle başa çıkmanın en önemli yollarından biri sakin kalmaktır. Ağlama saatleri normaldir. Çoğu bebek akşamları sakinleşmekte zorlanır ve birçok yeni anne bu panikle yaşar. Bebeğin hasta olduğu, yeterince beslenemediği gibi kaygılar yaygın olarak yaşanır. Unutmayın, bebeğinizin ağlamasına neden olan bir hata yapmadınız, kötü bir anne değilsiniz ve ağlaması gayet normal. Bunu kendinize tekrarlayın.

Bebeğinizle Sakinleşin

Bebekler gün boyu etrafı gözlemekle meşguldür ve bu onların aşırı uyarılmasına neden olabilir. Aynı ofiste geçirdiğiniz yorgun bir günden sonra dinlenmekte zorlanmanız gibi, bebeğinizin hayatında ilk kez bir inek görmek gibi kendisi için sıradışı bir deneyimden sonra sakinleşmesi zor olabilir. Işıkları ve televizyonu kapatın ve bebeğinizle biraz sessizliğin tadını çıkarın. Bebek böyle bir ortamda daha kolay sakinleşecektir. Elbette bunu bebek ağlamaya başlamadan önce yapmanız etkili bir önlem olacaktır.

Bebeğinizi Sarın

Bebeği uyarıcılardan uzak tutmanın diğer bir yolu ana kucağı dediğimiz bebek ürünlerinden yararlanmaktır. Bebeğinizi göğsünüze bastırdığınızda kalp atışlarınızı dinleme, kokunuzu almaya başlar ve bebeğin sakinleştiğini hissedersiniz. Bu şekilde bebeğinizle birlikte bahçede bir tur atabilirsiniz.

Yedekte Birini Bulundurun

Bebeğin ağlamasını dinlemek oldukça zor bir iştir. Bebeğinizi sakinleştirmeye çalışmaktan yorulduysanız eşinizden yardım isteyin ve birkaç dakika yalnız kalarak kendinizi toparlayın. Bebek bakımına ailenizi dahil edin ve bütün sorumluluğu tek başınıza üstlenmeyin. Bazen beş dakikalık molalar bile size çok iyi gelebilir.

Sarılmak

Bazen yalnızca bebeğinizin yanında olduğunuzu hissettirmeniz bile iyi gelebilir. Sarılmak, sallamak ve şarkı söylemek bebeğiniz hala ağlarken size yararsız gibi görünebilir ama devam ettiğiniz takdirde etkili olacağını göreceksiniz.

Bebeği Yıkayın

Bebeğinizle vücut teması oldukça önemlidir. Bebekle birlikte ılık küvette biraz vakit geçirebilirsiniz. Işıkları azaltın, sakinleştirici ve dinlendirici bir müzik açın. Ancak unutmayın, bebeklerle duş almak her zaman eğlenceli olmayabilir. Ne de olsa bebeğiniz hala banyoda kaka yapılmayacağını bilmiyor.

Emzirin

Emzirilen bebeklerde ağlama saatleri daha kolay geçer. Yeni doğan bebekler çok sık emzirildiğinden ağlamaları pek uzun sürmemektedir.

Bebeğin Gazını Alın

Bebeklerin gaz sıkışması nedeniyle ağlaması yaygındır. Bebeğin fazla havayı boşaltması için gerekli teknikleri uygulayın.

 

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version