Nisan, 2024

Güvenilir medikal portalınız.

Mantar Zehirlenmesi Belirtileri, Tanı...

Mantar Zehirlenmesi   Mantar Zehirlenmesi, mantar tüketimi sonrası meydana gelen, çeşitli klinik belirtilerle kendini gösteren...

Dış Kulak İltihabı Yaz...

Yaz Aylarının Kabusu: Dış Kulak Yolu İltihabı Yaz ayların adım atmamızla birlikte tatil planlarımız...

Yazın Sağlıklı Beslenmek İçin...

Yazın Sağlıklı Beslenmek İçin Neler Yapılmalıdır? Beslenme yaz kış fark etmeksizin sağlık için yılın...

İdrar yolu enfeksiyonu ve...

İdrar yolu enfeksiyonu bulguları ve tedavisi Bu makalede gençlerde ve yetişkinlerde idrar yolları enfeksiyonu...
Ana SayfaKADINEmzirmeMeme Ucu Problemleri ve Estetik Ameliyatlar

Meme Ucu Problemleri ve Estetik Ameliyatlar

Meme Ucu Problemleri

Meme ucu sorunlarının günümüzde ameliyatsız çözümleri olduğu bilinmektedir. Doğru olan hareket meme ucu problemleri ile ilgili durumlarda ameliyatsız bir çözüm söz konusu ise ameliyatsız çözüm yoluna gitmektir. Bu anlamda konu detaylı bir şekilde analiz edilmeli ve piyasada her reklamı yapılan ürün kullanılmamalıdır.

Özellikle hastanelerde kullanılan yüksek basınçlı süt emme makineleri bu anlamda alternatif çözümler dahilinde kullanılabilir. Değerlendirmeye baktığımızda 1. ve 2. derecede yani hafif ve orta dereceli meme başı çöküntüleri bu tarz medikal-tıbbi yaklaşımlar ile ameliyata gerek kalmadan çözülebilmektedir. Başarılı cerrahi yöntemler arasında ise “Inverted Nipples” yöntemi çökmüş meme başlarını geriye çıkartabilmek için uygulanabilecek olan en ideal yöntemdir.

Meme Ucu Estetik Ameliyatı Ne Şekilde Yapılır?

Meme uçlarına yapılan estetik ameliyatlarının büyük çoğunluğu meme şekillendirme, meme büyütme, meme küçültme veya meme dikleştirmenin bir parçası olarak yapılmaktadır. İzole meme başı yada tek başına meme başı estetiği ameliyatının bu anlamda daha az yapılan cerrahi bir müdahale tipi olduğunu söyleyebiliriz. Tek başına yapılacağı zaman büyük bir çoğunluğu lokal anestezi ile yapılabilen ameliyatlardır.

Tek başına meme ucu ameliyatları yaklaşık olarak yarım saat ile bir saat arasında tamamlanan, hasta aynı gün içerisinde işine dönmek isterse işine dönmesini sağlayabilecek, küçük müdahaleler olarak kabul edilebilecek bir ameliyat olarak tanımlanabilir. Tabi ki burada meme ucuna yapılacak müdahaleler değişiklik gösterebilmektedir. Eğer büyütme işlemi yapılacak meme ucuna hastanın kendi dokusundan meme ucuna dolgu ile yapılacak müdahaleler söz konusudur. Tekniğin belirlenmesinde hastanın doğurma planının olup olmaması bu anlamda önem arz etmektedir.

Meme Ucu Ameliyatları Emzirmeyi Engeller Mi?

Meme ucu ameliyatlarının emzirmeyi engelleyenleri olduğu gibi etkilemeyen yöntemlerin olduğunu da belirtmekte fayda var. Meme başını ve çevresindeki renkli dokuyu bir kompleks olarak düşünürsek kahverengi dokuya (deriye) yapılacak olan müdahaleler, emzirmeyi etkilemez. Ancak meme başına izole olarak yapılacak bir müdahalenin varlığı söz konusu ise tüm süt kanalları bu bölgeden çıktığı için, bazı sorunların ortaya çıkması söz konusu olabilir. Burada hastanın emzirme planının uzman doktor tarafından iyice anlaşılması durumun hastaya anlatılması ve ona göre bir müdahalenin gerçekleşmesi gereklidir.

Eğer ki hastanın bir emzirme planı varsa ve bunun üzerine ameliyat olmuşsa, genellikle bir sorunla karşılaşmayabilir fakat böyle bir plan olmadan veya bu konuda bilgilendirilmeden ameliyat olmuşsa süt kanallarının tıkanmasına bağlı olarak memede şişkinlik, sütlerin birikmesi ve bu birikme sonucu deşarj olamaması nedeniyle aşırı dolgunluk, ağrı hissi ve bunun devamında da mastit diye tabir edilen meme dokusunun iltihabi hastalığı ortaya çıkabilir. Ardından süt apseleri veya sütün memenin belli bölgelerinde birikmesi sonucu oluşan rahatsızlıklar tablonun geri kalanını tamamlayan kısmı olarak gösterilebilir. Bu durumda sütün drenajı ve hastanın rahatlatılması kaçınılmazdır.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Ortodontist Nasıl Seçilir?

Ortodonti, dişlerin ve çenelerin düzgün hizalandığı ve uyumlu bir yapıya sahip olduğu bir diş hekimliği dalıdır. Bu alanda uzmanlaşmış olan diş hekimlerine ortodontist denir....

Ayağa Çivi Batınca Ne Yapmalı?

Dikkatsiz atılan adımlar sonucu yaşanabilecek en tehlikeli kazalardan biri de ayağa çivi batmasıdır. Çivi batması durumunda akla ilk gelen tetanozdur. Tetanoz olma endişesi taşıyan...

Akut Tonsillit Bulguları, Tanı ve Tedavisi

Akut Tonsillit     Tonsilit bademciklerde görülen enfeksiyon veya inflamasyondur. Bademcikler dilin üzerine ve arkasında, boğazın iki kenarındaki lenf dokularının bir öğesidir. Bunlar vücudun enfeksiyonla mücadelesine yardımcı...