Grip Hastalığı
Her insanın yılda en az bir kere yakalandığı bu hastalık, grip virüsünün solunum yollarına yerleşmesi ve burada çoğalması sonucu ortaya çıkmaktadır. En çok bilinen bulaşıcı hastalıkların en başında gelmektedir. Virüsün solunum yollarına yerleşmesinden sonraki 1-2 gün içerisinde çoğalarak tüm vücudu etkisi altına almaktadır. Bu hastalığın sonucu olarak birçok ölümlerinde gerçekleştiği bilinmektedir. Bu sebeple tedavisinin en erken şekilde yapılması gerekmektedir.
Grip Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Virüs yerleştikten 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Aşırı halsizlik, yorgunluk temel belirtilerindendir. Hastada iştahsızlık ve baş ağrısı da kendini göstermeye başlar. Bu belirtiler yalnızca başlangıç aşamasında ortaya çıkar. Müdahale edilmediği takdirde ise, vücut ısısının artması ve titreme de başlar. Kuru öksürük, eklem ağrıları devamında gelişecek belirtilerdir. Bu belirtilerin görülmesi halinde hekime başvurulmalıdır.
Grip Hastalığının Tedavileri Yöntemleri Nelerdir?
Bu hastalığın tedavisine belirtiler baş gösterdiği sırada başlanmalıdır. Böylelikle hastalık ilerlememiş olur ve hastalık süresi kısaltılır. Virüslere antibiyotik etki etmeyeceğinden kullanımı gereksizdir. Tam aksine vücuda gereksiz yere yorması nedeni ile virüslerin lehinedir. Bu sebeple kullanımı asla önerilmemektedir. İyileşme sürecinde hasta olabildiğince dinlenmelidir. Çünkü bu hastalık yorgunlukla beraber nüksetmektedir. Bol sıvının tüketilmesi de önerilenler arasında yer almaktadır. Alınan besinlere dikkat edilmeli ve bol C vitamini alınmalıdır. Bulaşıcı bir hastalık olmasından dolayı da insanlarla olan temaslara dikkat edilmelidir. Mümkünse ilk günlerde yalnızca istirahat etmek önerilir. Kısaca sağlıklı beslenme ve istirahat hastalığın en iyi tedavisidir.