
Gebelik Süresi İçerisinde Yapılan Testler
Sağlıklı bir hamilelik süreci geçirdiğinizden ve bebeğinizin gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamladığından emin olabilmek için hamilelik döneminiz boyunca belirli aralıklarla hekiminiz bazı testlerin yapılmasını isteyecektir. Yapılacak olan bu testler sayesinde eğer bebeğinizde herhangi bir sağlık sorunu bulunuyorsa, erken dönemde teşhis edilebilecek ve gereken tedaviler uygulanabilecektir. Yapılması gereken testlerin bazılarının hamileliğin belirli dönemlerinde yapılması gerekmektedir. Bu nedenle hekiminizin size belirttiği tarihlerde testlerinizi mutlaka yaptırmanız gerekmektedir. Testlerin bazıları ise belirli risklere sahip olan kişilere uygulanmaktadır ve bu testlerin yapılmasına hekiminiz karar verecektir. Bu nedenle hamileliğiniz sırasında mutlaka bir hekimin kontrolünde olmanız gerekmektedir.
Hamilelikte Herkese Yapılan Testler
Hamileliğin ilk tespit edilmesinden sonra ilk olarak annenin anemi rahatsızlığı olup olmadığını araştırmak için tam kan sayımı yapılmaktadır. Bunun dışında kan uyuşmazlığı tespiti için anne ve babanın kan grupları araştırılır, tam idrar tetkiti yapılır, annede guatr olup olmadığını araştırmak için TSH, hepatit B araştırması için HBsAg ve AntiHBs testleri, Toxoplazma, Rubella, HCV, HIV, frengi için VDRL testleri yapılır. Bu testlerin dışında kolesterol, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının yeterli olup olmadığını araştırmak için biyokimya testleri de yapılmaktadır.
Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilmeniz için vücudunuzda oluşabilecek her türlü riskli durumun var olup olmadığı biyokimya testleri aracılığı ile araştırılır. Eğer herhangi bir anormal durum saptanırsa bu durumun bebeğe zarar vermemesi içi gereken tedaviye başlanır.