Eylül, 2024

Güvenilir medikal portalınız.

Mantar Zehirlenmesi Belirtileri, Tanı...

Mantar Zehirlenmesi   Mantar Zehirlenmesi, mantar tüketimi sonrası meydana gelen, çeşitli klinik belirtilerle kendini gösteren...

Dış Kulak İltihabı Yaz...

Yaz Aylarının Kabusu: Dış Kulak Yolu İltihabı Yaz ayların adım atmamızla birlikte tatil planlarımız...

Yazın Sağlıklı Beslenmek İçin...

Yazın Sağlıklı Beslenmek İçin Neler Yapılmalıdır? Beslenme yaz kış fark etmeksizin sağlık için yılın...

İdrar yolu enfeksiyonu ve...

İdrar yolu enfeksiyonu bulguları ve tedavisi Bu makalede gençlerde ve yetişkinlerde idrar yolları enfeksiyonu...
Ana SayfaÇocuk Hastalıkları (Pediatri)0-12 AyBebeği emzirme pozisyonları nelerdir?

Bebeği emzirme pozisyonları nelerdir?

Bebeğimi hangi pozisyonlarda nasıl emzirmeliyim?

 

Beşik Tutuşu

 

beşik-tutuşuBu klasik emzirme pozisyonunda bebeğinizin başı kolunuzun iç kısmında bulunur. Destekleyici kol kısmı olan bir koltuğa veya yastıklarla döşenmiş bir yatağa oluşturun. Bebeğinizin üzerine doğru eğilmeyin. Bunu önlemek için ayağınızın altına bir yükseklik koyabilir veya ayaklarınızı karşıdaki sandalyeye kaldırabilirsiniz.

Bebeğinizi bacaklarınıza yatırın, başını kollarınızın arasına alarak yüzünü göğsünüze doğru çevirin.

Örneğin sağ göğsünüzden emziriyorsanız, bebeğinizin başını sağ iç kolunuza yerleştirin.

Beşik tutuşu çoğunlukla normal doğumla ve zamanında doğan bebekler için uygundur. Bazı anneler bu tutuşta bebeğin ağzının göğüs ucuna getirilmesinin zor olduğunu belirtse de bebeğiniz 1 aylık olduğunda boyun kasları daha gelişmiş olacağından emzirme kolaylaşacaktır. Sezaryen doğum yapan kadınlarda bu tutuş sonucu karına baskı olabilir.

Çapraz Beşik Tutuşu

 

Bu pozisyonda bebeğinizin başını elinizle desteklersiniz. Beşik tutuşundan farkı ise kollarınızın rolleri değiştirmiş olmasıdır.çapraz-beşik tutuşu

Örneğin sağ göğsünüzden emziriyorsanız sol elinizle ve kolunuzla bebeğinizi tutun. Yüzünü göğsünüze çevirin. Bebeğin başının bulunduğu taraftaki elinizle göğsünüzü tutarak bebeğin yüzünü yaklaştırın.

Bu pozisyon küçük bebekler için ve yeni doğanlar için uygundur.

 

Futbol Tutuşu

 

futbol-tutuşuBu pozisyonda bebeğinizi emzirdiğiniz taraftaki kolunuzun altına yerleştirin. Bebeğinizin yüzü size, yani göğsünüze, ayakları ise arka tarafınıza doğru bakacaktır. Kolunuzun altına bir destek koyarak rahat durmasını sağlayın. Böylece bebeğinizin boynunu ve başını destekleyin. Ancak dikkatli olun: bebeğinizin başını göğsünüze çok fazla bastırmayın.

Bu tutuş özellikle sezaryen doğum yapan kadınlar için karına baskı yapmaması açısından uygundur. Ayrıca bebeğiniz henüz çok küçük olduğu için doğru bir şekilde ememiyorsa, başını tutarak daha kolay emmeye devam etmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanında büyük göğüslü, göğüs ucu düz kadınlar ve ikiz anneleri için bu pozisyon uygundur.

 

Yan Yatış Pozisyonu

 

Yatakta yan yatarken emzirme sağlar. Eşinizden arkanıza yastık koymasını isteyebilirsiniz. Ayrıca başınızın ve omuzlarınızın altına ve dizlerinizin arasına da yastık koyabilirsiniz. Bu yan-yatış-pozisyonupozisyonda amaç sırtınızı ve kalçalarınızı düz tutmaktır.

Bebeğiniz size doğru bakarken kendinize yaklaştırın ve elinizle başını destekleyin. Bebeğiniz göğsünüze erişemiyorsa bebeğinizin altına yastık koyabilirsiniz. Bu pozisyonda iken bebeğinizin üzerine eğilmeyiniz. Ayrıca diğer elinizle göğsünüzü tutarak bebeğinize yardımcı olmanız gerekebilir.

Sezaryen doğumdan veya doğumda gerçekleşen bazı komplikasyonlardan dolayı istirahat halindeyseniz ve bir sebeple oturmakta zorlanıyorsanız bu pozisyon uygun olacaktır.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Ortodontist Nasıl Seçilir?

Ortodonti, dişlerin ve çenelerin düzgün hizalandığı ve uyumlu bir yapıya sahip olduğu bir diş hekimliği dalıdır. Bu alanda uzmanlaşmış olan diş hekimlerine ortodontist denir....

Ayağa Çivi Batınca Ne Yapmalı?

Dikkatsiz atılan adımlar sonucu yaşanabilecek en tehlikeli kazalardan biri de ayağa çivi batmasıdır. Çivi batması durumunda akla ilk gelen tetanozdur. Tetanoz olma endişesi taşıyan...

Akut Tonsillit Bulguları, Tanı ve Tedavisi

Akut Tonsillit     Tonsilit bademciklerde görülen enfeksiyon veya inflamasyondur. Bademcikler dilin üzerine ve arkasında, boğazın iki kenarındaki lenf dokularının bir öğesidir. Bunlar vücudun enfeksiyonla mücadelesine yardımcı...